Bruggenbouw: plan, ontwerp en bouw een kleine loopbrug

Een kleine loopbrug is een geweldig project voor iedereen die van de ene kant van de kreek naar de andere kant moet, maar niet door het water wil. Bruggenbouw lijkt misschien een ambitieuze onderneming, maar het is niet zo moeilijk als je al jouw materialen en gereedschappen gereed hebt. Dit artikel leid je door alles wat je nodig hebt om een ​​kleine loopbrug te bouwen!

Plan de voetbrug

Het eerste dat je moet doen, is plannen wat voor soort brugontwerp het beste werkt. Als er natuurlijke obstakels zijn, zoals bomen of rotsen, houd daar dan rekening mee bij jouw beslissing over hoe breed en lang de brug moet zijn.

Soorten bruggen

De meest voorkomende soorten bruggen zijn gewelfde loopbruggen die twee oevers overspannen in een V-vorm, vakwerkbruggen die driehoekige metalen balken gebruiken om een ​​boog over het water te vormen op de ene oever terwijl ze zich overspannen tussen steunen op een andere locatie, balkbruggen waarbij een enkele balk overspant tussen twee punten aan weerszijden van de kreek, hangbruggen gemaakt met kabels die verbonden zijn vanaf verankeringen aan elke kant tot ze elkaar in het midden ontmoeten en vervolgens in de lucht boven water hangen en vrijdragende voetbruggen die aan weerszijden worden ondersteund door een of meer kolommen.

De eenvoudigste bruggenbouw

Een kleine brug kan worden gemaakt met een enkele balk die zich uitstrekt tussen twee punten aan weerszijden van de kreek, maar deze zal niet zo goed bestand zijn tegen harde wind. Een andere optie is een verbeterde versie – waar twee balken elkaar in het midden kruisen om zo een "T" -vorm te vormen. Dit type bruggenbouw zou langer moeten meegaan omdat het minder blootliggende oppervlakken heeft, zodat de wind er niet onderdoor komt en ze losschudden van hun steunen onder waterniveau (palen genoemd). Hangbruggen werken goed voor het oversteken van grote ruimtes zoals waterwegen, ravijnen of diepe valleien, omdat je geen extra ondersteuningsconstructies nodig hebt.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.