Coaching voor hoog gevoelige mensen 

Is het je opgevallen dat je een verhoogde intuïtie vertoont in je interactie met mensen en wanneer bepaalde emotionele onderwerpen aan de orde komen? Ervaar je dingen intenser dan een gemiddeld persoon en heb je soms de gedachte gekoesterd dat je op de een of andere manier anders bent dan anderen? Toon je vaak empathie en idealisme? Vat je dingen gemakkelijk persoonlijk op? Heb je een hekel aan imperfectie en ben je altijd op zoek naar perfectie? Als je antwoord op alle of de meeste bovenstaande vragen ja is, dan is het mogelijk dat je een hoogsensitief persoon bent. Statistieken tonen aan dat 15-20% van de mensen hooggevoelige mensen zijn. Er is een gespecialiseerde manier om hoogsensitieve mensen te coachen.

Veelvoorkomende uitdagingen voor hoogsensitieve mensen

Als je bedenkt hoe HSP's reageren op alles om hen heen en hun neiging om dingen te diep te verwerken, is het voor hen vrij gemakkelijk om overweldigd of emotioneel gestrest te raken. Enkele veel voorkomende uitdagingen waarmee HSP's worden geconfronteerd zonder de juiste coachingstrategie zijn:

  • Intense emoties, zowel positief als negatief. Ze reageren gemakkelijk op emotionele zaken en hun reactie kan te veel worden overwogen door niet-HSP's. Een HSP coach Breda zou een sfeer creëren met positieve vibes om een ​​actievere reactie te creëren.
  • HSP's zouden zich consequent verkeerd begrepen kunnen gaan voelen en dat gevoel zou hen ertoe aanzetten om alleen te willen zijn. Een gespecialiseerde coach heeft de neiging om contact met ze op te nemen en ervoor te zorgen dat ze zich geliefd voelen als een subtiele strategie om effectief met ze te communiceren.
  • HSP's letten teveel op de mening van anderen. Dit leidt er vaak toe dat ze verpletterd worden wanneer hun mening buitenspel wordt gezet. Het is daarom relevant dat een gespecialiseerde coach altijd naar de eigen mening van de HSP'er zoekt en deze waardeert als onderdeel van het coachingproces.

 

 

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *