Het werk van een schoorsteenveger

De schoorsteenveger is een gekwalificeerd persoon die verantwoordelijk is voor het onderhoud of de reiniging van schoorstenen. In de loop der jaren is het vegen van schoorstenen echter veranderd, aangezien de activiteit nu ook betrekking heeft op schoorstenen en rook-gaskanalen. Het reinigen van je schoorsteen is een verplichting, en je kunt deze taak het beste toevertrouwen aan Schoorsteenveger Hulst vanwege zijn vakkundigheid op dit gebied.

Wanneer moet je de reiniging van jouw schoorsteen toevertrouwen aan Schoorsteenveger Hulst

De sanitaire voorschriften van jouw provincie zullen je informatie verschaffen over dit onderwerp. In het algemeen wordt echter aangeraden de schoorsteen tweemaal per jaar te laten vegen voor werkende schoorstenen: eenmaal wanneer de schoorsteen in gebruik is, en eenmaal voor of na de gebruiksperiode.

Hoe wordt de schoorsteen geveegd?

Er zijn twee belangrijke types van schoorsteenvegen: handmatig vegen en chemisch vegen.

Chemische roetverwijdering

Chemisch schoorsteenvegen bestaat uit het verbranden van een schoorsteenvegerblok in de schoorsteen. De schoorsteen wordt gereinigd door de chemicaliën in het houtblok, die vrijkomen wanneer het houtblok brandt. Het handmatig vegen van schoorstenen kan echter nooit worden vervangen door het chemisch vegen van schoorstenen.

Handmatig schoorsteen vegen

Het handmatig vegen van schoorstenen moet worden uitgevoerd door een gediplomeerd schoorsteenveger. De schoorsteenveger haalt een metalen staaf met een ronde borstel (egel) door de schoorsteen om alle aanslag (roet, teer) te verwijderen en te reinigen. Na het onderhoud van de schoorsteen ontvang je van Schoorsteenveger Hulst een schoorsteenveegcertificaat.

Waarom moet je jouw schoorsteen laten onderhouden?

Het is heel normaal dat je je afvraagt of je jouw schoorsteen twee keer per jaar moet laten vegen, ook al wordt hij maar twee of drie keer gebruikt. Naast de vele risico's die het niet schoonmaken van jouw schoorsteen met zich meebrengt, zijn er ook voordelen aan verbonden. Het vegen van jouw schoorsteen helpt om vervuiling tegen te gaan en energieverspilling te voorkomen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.