Hoe begin je je eigen bedrijfswebsite

Tegenwoordig vinden we alles online. Niet alleen informatie, maar ook werknemers, kleding, bedrijven en zelfs de wekelijkse boodschappen. Als ondernemer kun je dus niet achterblijven, en ben je een goede website nodig. Zo kunnen toekomstige klanten je gemakkelijk vinden, en kun je jouw producten of diensten delen met heel Nederland. Maar waar moet een goede website aan voldoen? En hoe zorg je voor een overzichtelijk en mooi webdesign? Om je een beetje op weg te helpen, hebben wij het antwoord op deze, en andere veelgestelde vragen, voor je op een rijtje gezet.

Het aankopen van een domeinnaam

Het beginnen van een eigen website begint allemaal met het aankopen van een domeinnaam. Als ondernemer gebruik je natuurlijk de naam van je bedrijf als domeinnaam. Maar kies je voor een punt nl, of een punt com website? De beste keuze is zeer persoonlijk en ligt aan je voorkeur en je klantenkring. Wanneer je internationaal zaken doet, is een punt com webadres aan te bevelen.

De website laten bouwen

Om je te onderscheiden van de rest, is het belangrijk een goede en professionele website te bouwen. Wanneer je zelf niet over de benodigde kennis beschikt, is het slim om hiervoor een professionele webdesigner in te schakelen. Op deze manier ben je niet alleen verzekerd van een kwalitatief webdesign, maar zorg je er ook voor dat je website technisch gezien goed in elkaar zit. Denk bijvoorbeeld aan de snelheid, maar ook de veiligheid van gegevens en het gebruik van cookies.

Sociale media

Maar met alleen een goede website ben je er nog niet. Tegenwoordig moet je als bedrijf ook zeer actief zijn op verschillende social media kanalen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook of Instagram. Hier kun je bijvoorbeeld je producten of diensten aanbieden, en afgeronde projecten laten zien. Met een actief account zorg je ervoor dat je een persoonlijke band opbouwt met je bestaande klanten, en kun je tegelijkertijd nieuwe klanten werven.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *