Reproductie van geschriften op papier door middel van een drukpers

Drukken wordt beschouwd als het geheel van technieken die het mogelijk maken illustraties en geschriften in grote hoeveelheden op papier te reproduceren, teneinde een massaverspreiding mogelijk te maken. In het algemeen worden voor het bedrukken vlakke materialen gebruikt, en het meest voorkomende materiaal is textiel of papier. Bij Drukkerij Papendrecht kun je al jouw belangrijke documenten printen in Office of PDF formaat.

De rol van de drukkerij

Het belangrijkste doel van afdrukken is de reproductie van documenten te vergemakkelijken. Door het drukken wordt de reproductie van documenten een spel, omdat grote hoeveelheden illustraties en geschreven materiaal (boeken, kranten, reclame-affiches, tijdschriften, enz.) kunnen worden gereproduceerd voor verspreiding op grote schaal.

De werking van de Papendrechtse drukkerij

De drukkerijen van Papendrecht worden gerund door drukkers, die verantwoordelijk zijn voor het regelen en controleren van de productie van drukwerk op verschillende materialen: stof, plastic, karton en papier. Deze drukkers staan ook in voor de voortdurende bijsturing en bewaking van het drukproces om een kwalitatief eindproduct te garanderen in overeenstemming met jouw bestelling.

Sommige types van drukprocédés

De Papendrechtse drukkerij maakt gebruik van krachtige en kwalitatief goede machines met verschillende technieken: zeefdruk, digitaal, offset, etc.

Het compensatieproces

Het offset-proces is het proces met een vlakke druktechniek (er zijn geen holten of reliëfs op de drukvorm) en dat het grootste volume drukwerk oplevert (boeken, verpakkingen, kranten, tijdschriften, postzegels, enz.).

Het zeefdruk-proces

Het zeefdruk-proces heeft het voordeel dat het kan worden toegepast op een verscheidenheid van media en grote oppervlakken die niet per se vlak zijn (hout, metaal, textiel, dozen, flessen, enz.).

Het digitale proces

Het digitale drukproces heeft drie hoofdkenmerken:

  • Het afdrukken gebeurt zonder onderbreking van de digitale stroom en op een continue manier van de computer naar het afdrukken;
  • Het is niet nodig een print-formulier te gebruiken om de afbeelding op de steun af te drukken;
  • Het beeld kan bij elke afdruk worden gewijzigd.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.