Tuinarchitect Amersfoort

Wanneer je al een prachtige tuin bezit of je krijgt een mooie nieuwe tuin bij je nieuwe woning, dan wil je die natuurlijk zo mooi en functioneel mogelijk inrichten. Als je nog niet helemaal weet hoe je dat precies zou willen of hoe je dit zou moeten aanpakken dan kun je altijd contact opnemen met een architect. Dat is dé tuinarchitect Amersfoortin de omgeving van Amersfoort. Er wordt dan bekeken wat de wensen en mogelijkheden zijn voor de aanleg van de tuin van je dromen.

Tuinontwerp

Als je je tuin wil laten ontwerpen dan is dat een proces dat uit verschillende onderdelen bestaat. Allereerst zal er bekeken worden wat jouw wensen voor de tuin zijn en van daaruit kunnen er verschillende ontwerpen gemaakt worden. Er zal altijd eerst op locatie gekeken worden naar de tuin zoals deze er nu bijligt. Tijdens deze bezichtiging wordt er gelijk een oriëntatiegesprek gevoerd en wordt er uitgebreid genoteerd wat je wensen zijn. Daarna zal er gekeken worden naar de afmetingen van de tuin, hoe de verdere omgeving eruit ziet en welke materialen en beplanting al voorhanden zijn. Na deze oriëntatie zal er aan de slag worden gegaan om een aantal concepten te maken voor het ontwerp van de tuin. Deze worden zowel in 2D als in 3D gemaakt zodat je haarfijn kunt zien hoe de tuin eruit komt te zien. Tevens wordt er een beplantingsplan en een verlichtingsplan gemaakt. Daarin komt een advies naar voren voor het gebruik van de planten en bloemen in de tuin en hoe de tuin het beste verlicht kan worden.

Zelf ontwerpen

Als je het leuker (en misschien ook wel goedkoper) vind om zelf je tuin te ontwerpen, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. De tuinarchitect geeft je dan de nodige tools en tips mee om een ontwerp te maken. Dit kan zowel met een fysieke afspraak, als online.  Zo wordt je stap voor stap meegenomen in het ontwerpen van je eigen tuin.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.