Wat is een auto-armsteun?

De Armsteun (auto) is een auto-accessoire waarmee je jouw armen kunt laten rusten tijdens het rijden, wat vooral op de snelweg erg praktisch is, omdat de versnellingsbak maar weinig wordt gebruikt. Of het nu opvouwbaar of vast is, het kan zeer nuttig zijn. Het is belangrijk dat je een comfortabele houding aanneemt tijdens het rijden, vooral bij lange ritten.

De voordelen van auto-armsteunen

De armsteun is een zeer nuttig accessoire in een auto. Het comfort is de laatste jaren geoptimaliseerd. Fabrikanten hebben ze verbeterd door ze in verschillende materialen te maken, door ze in diepte en hoogte verstelbaar te maken, en vaak hebben deze armleuningen een tweede gebruik: dvd-speler, opbergvak, enz. Het helpt ook de spierspanning te verlichten en bevordert ontspanning van het elleboog- en armgewricht.

De nadelen van armsteunen in auto's

Hoewel ze zeer nuttig kunnen zijn, kunnen armsteunen in auto's in sommige gevallen hinderlijk zijn voor de bestuurder. Een armsteun kan immers ongemak veroorzaken voor de bestuurder bij het schakelen, afhankelijk van de rugleuning van zijn stoel en zijn grootte. Bovendien kan de armsteun in noodgevallen de toegang van de bestuurder tot de achterste zitplaatsen van de auto belemmeren.

Soorten armsteunen voor auto's

Er zijn verschillende soorten armsteunen:

  • Basis: met andere woorden, de geïnstalleerde armsteun is origineel (het fabrieksmodel). De fabrikant heeft dit accessoire echter niet in de voertuigconfiguratie opgenomen;
  • Universeel: dit is een optie die geschikt is voor alle of bijna alle modellen;
  • Individueel: de armsteun is ontwikkeld voor een specifiek voertuigmodel.

Hoe kies je een armsteun voor jouw auto

Je moet letten op de volgende kenmerken, wanneer je dit accessoire kiest:

  • Altijd de armsteun met het vouwmechanisme;
  • De armleuning moet stevig zijn (het accessoireframe kan van duurzaam plastic of metaal zijn);
  • Let bij het kopen altijd op punten als: de kwaliteit van de montage, de kwaliteit van het materiaal, de afwezigheid van scheuren, spaanders, enz.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *