Wat is een ontwikkelomgeving?

Wat is een ontwikkelomgeving? In een ICT-context kunnen we het benaderen als een verzameling tools en processen die betrokken zijn bij het ontwikkelen, testen en debuggen van software en programma's. De ontwikkelomgeving is gegroepeerd in drie niveaus: ontwikkeling, staging en productie. Deze drie niveaus worden de DSP genoemd, een acroniem dat is gevormd uit de eerste letters van de drie niveaus. Het eerste niveau van een ontwikkelomgeving is de Development Server die verantwoordelijk is voor het testen van de code en ervoor zorgt dat het applicatieprogramma compatibel is met de genoemde code alvorens door te gaan naar de volgende fase. 

Het doel van een ontwikkelomgeving

De ontwikkelomgeving helpt softwareontwikkelaars om een code te testen en te schrijven voor het maken en wijzigen van applicaties zonder de ervaring van de gebruiker op de live website vanaf de achterkant te beïnvloeden. Met behulp van speciale tools en processen hebben ontwikkelaars een interface waarmee het codeschrijfproces de uitvoer kan testen en het resultaat kan verpakken op een manier die kan worden geïmplementeerd. Het biedt de ontwikkelaar een geïsoleerde omgeving van het eindproduct zodat het benodigde werk wordt goedgekeurd voordat het in productie gaat. Het gaat dan de archieven in en beperkt de ongerechtvaardigde toegang tot het volgende project dat wordt gelanceerd.

Het belang van een ontwikkelomgeving

Dit wordt meestal gedaan om het aantal actieve serverbronnen op de achtergrond te verminderen. Er is echter een optie om de ontwikkelomgeving voor een bepaald project te gebruiken voor andere interne initiatieven. Door samen te werken met een aanbieder van ontwikkelomgevingen, kun je de functies van het inhoudbeheersysteem bekijken voor het bouwen van jouw site. Door de betrokkenheid van externe leveranciers kun je ook toezicht houden op het Learning Management System en het Association Management System. Het belangrijkste is dat een aanbieder van ontwikkelomgevingen ontwikkelaarsfouten toestaat terwijl jij doorgaat met het testen van de functies voordat je ze uiteindelijk in de productieomgeving gebruikt.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.